Kes teeb, see jõuab! Ettevõtja Joel Ostrat on oma pakatava energiaga inspiratsiooniks paljudele: “Üks aasta oli selline, kus me leppisime kokku, et ei ava ühtegi kohvikut ja me avasime neli.”
Joeli sõnul kuulub ka restoraniäri meelelahutuse hulka. “Ma olen alati öelnud, et toitlustus ongi meelelahutus. Sa tuled kohvikusse ju tegelikult meelt lahutama,” selgitab mees.
Joel on lapsest peale toimetaja olnud, kuid ka temal saab vahepeal energia otsa: “Vahepeal on selline tunne, et ei jaksagi. See tegutsemine paneb käima ja ma olen lapsest peale olnud selline, et mul on sipelgad püksis, mulle meeldib toimetada. Kindlasti seal taga on peidus mingi spirituaalne jamps, millega tuleks tegeleda, aga mul teeb endal meele rõõmsaks kui ma toimetan. Võibolla inspireerin kedagi veel.”
Koroonakriis on Joeli sõnul muutnud toidu tegemise koledamaks: “2 aastat on koroonakriis kestnud ja kolm kuud ei saanud üldse toitu taldrikusse panna, pidime karpi panema ja see jättis meile kui kokkadele korraliku haava. Kui restoranid uuesti avati ja pidime toitu taldrikusse jälle hakkama panema siis naljatasime, et ei oskagi enam, sest oled harjunud karpi panema. See on tohutult suure jälje jätnud ja tekitanud sellise inspiratsiooniseisaku.”
Joel rääkis lähemalt ka oma uutest põnevatest projektidest ja kuidas toidu koju tellimine on kokkade jaoks söögitegemist muutnud: