Hea poemoosi kriteerium on see, et selles pole säilitusineid, ütleb Tava lühikokkuvõtteks. "Need moosid kus on 40-45% suhkrut, neis ei ole õigustatud säilitusianed. E202 on ohutum moosi eluea pikendaja, nagu ka E440, mis on looduslik puuviljadest tehtud paksendaja, aga E211 võiks küll välja jääda."
"Häid moose on nii Eesti kui välismaa tootjate mooside seas," lohutab Toidupolitsei ja jagab soovitusi.
Kas on aga nii, et kõik välismaa moosid on keemiapommid? "Mitte üldse – näiteks üks Stockmannis müüdav moos on lausa teadjamate sõnul maailma parim. Kurvad on moosid, kus suhkrud on eemaldatud ja on asemele pandud magusained ja mitu säilitusainet ka. Ka siis kui vett on palju pandud, on vaja hakata keemilist koostist muutma ainetega."
Ka ise moosi tehes tuleks moosisuhkrupuhul silmas pidada üht ainet, mis on suhkrule lisatud.
Paljude põnevate toiduteemadega saad kursis püsida Fuudishi Instagrami-lehel siin!
Millise tootja moose kasutada, mis kiitust vääriks ja mis aineid vältida?
Kuula lähemalt, et paremaid valikuid pannkoogile või pudrule ning ennekõike oma tervisele teha!