“See nädal vaatasime Aasia poole. Mulle väga see köök meeldib oma lihtsuses ja puhtuses ja ongi meeletult kurb kui see, mis Eestisse jõuab poelettidele on sellest lihtsusest ja puhtusest nii kaugel. Jutt on siis ingverist, sojast ja wasabist,” kirjeldab Marge.
Eestis on saadaval nii roosat kui valget wasabit: “Ma ei olnud varem kursis, miks see on roosa. Roosa oli kunagi eliidi maiuspala ja seda roosat hakati lisama ka madala kvaliteediga ingverile. Ingverit ei ole ma ise marineerinud, aga seda on ülilihtne teha.”
“Kõige kõrgema wasabi sisaldusega wasabi on selline, kus oli 5% wasabit sees. Üldiselt see ongi meie armas mädarõigas. See õige wasabi maksab 200 eurot kilo. See on selline müstiline juurikas. Mina olen leidnud 3 wasabit, millel on 0% wasabit sees. Kõik on võimalik!”
Rääkides sushi sojakastme sisse uputamisest, selgitab Marge, et see on suur patt: “Sushit ei või sojakastme sisse üldse kasta, sellist asja ei tohi teha. Kui sa seda restoranis teed, siis võib juhtuda, et kokk viskab su välja. Sushi on armastusega tehtud toode, kuhu on kokku kombineeritud teatud maitsed. Kui sa selle sushi sinna sisse kastad, siis kogu see töö ja vaev, mis kokk tahtis sulle edasi anda, selle sa uputad sinna sisse. See on sama nagu lapsed uputavad oma söögi ketšupi sisse.”
Milline on õige sojakaste ning kuidas maitseb üks õige wasabi, kuula siit: