"Natuke suhkrut ja natuke rasva on parem, kui väga ületöödeldud ja erinevate lisaainetega magusaks tehtud või rasvast tühjaks tõmmatud tooted," ütleb Marge Tava. Tava sõnul kinnitavad hiljutised uuringud, et suhkruvabade toodete tarbimine kehakaalu palju ei mõjuta. "Kehakaaluerinevus neil, kes tarbivad zero-tooteid ja neil, kes tarbivad suhkruga tooteid, oli uuringus kuni 1kg."
Tava tõdeb, et väikeses koguses ei valmista suuri probleeme ei suhkur ega ka suhkruvabad tooted. "Probleem on selles, et paljud inimesed eelistavad tarbida energiat andvaid jooke või fitness-jooke ja -toite igapäevaselt. Märke sellest, et suhkruasendajatega tooted mõjutavad meie mikrofloorat, tuleb aina rohkem," selgitab Toidupolitsei nn tervisetoodete varjatud riske. Kõige enam ohtu kujutavad kõnealused toidud ja joogid just soolestikule.
Milliseid suhkruasendajaid, mida leiab ka kõige tavalisematest toitudest, võiks võimalusel kindlasti vältida? Millised on need magusaineid, mis tervisele nii suurt ohtu ei kujuta? Kui palju võib magusaineid tarbida, ilma, et need tõsiseid probleeme tekitaks ning kas probleemide ilmnemisel on neist üldse võimalik ka taastuda? Seda, ning palju muudki kasulikku oma igapäevase toidulaua kohta saad teada, kui kuulad Toidupolitseid!