Retro FM-i kuulajad on palunud, et toidupolitseinik heidaks pilgu paljude lemmikutele - kurgupastillidele. Seda Foodish ka tegi, täpsustades, et uurimisest jäeti välja apteegi- ja retseptiravimid.
Marge selgitab, et kurgupastill nii nagu iga teinegi lutsukomm ei ole sugugi hea. Esiteks hammastele, teiseks seetõttu, et suu limaskest ja eriti just keelealune piirkond on väga tundlik ja õrn ning sealtkaudu imenduvad ained palju kiiremini organismi. See on ohtlik eriti puhkudel, mil tootesse on lisatud kunstlikke lisa-, lõhna-, värv- või magusaineid.
"Kurgukomm oma olemuselt on suhkur või suhkru asendaja, see ei ole väga tervislik toode. Küll aga on suhkur kehale natuke arusaadavam kui näiteks keemiliselt loodud lisa- ja magusained, mis ei ole toiduga tegelikult üldse seotud," selgitab Marge. Punase märke saidki just need tooted, kuhu oli lisatud sünteetilisi lisa-, värv- ja magusaineid.
"Tuleb meeles pidada seda, et nende sünteetiliste magusainete pärast on maailmas olnud ka surmajuhtumeid," selgitas Marge ohtlikku tõde ilustamata.
Kuula intervjuud, milles Marge selgitab, kuidas reisil ikka tervislikuks jääda ning millist kurgupastilli eelistada ning millisest tuleks kauge kaarega mööda käia!