Hirmo, kui suur kokkaja sa tegelikult oled üldse? Kas saad praemunaga hakkama või pole sulle võõras ka suflee või mõni keerukam roog?
Mulle väga meeldib süüa teha, aga ma olen selline kindla peale toitude valmistaja, mille osas ma tean, et need mul ka välja tulevad. Muidugi peaks selleks ka omajagu aega olema, seega eelistan neid toite, mis saavad kiirelt valmis, või siis, mille valmistamine on lihtne - näiteks liha, mis küpseb ise ahjus.
Praemuna tegemine on tegelikult üsna paras pähkel, kui tahad seda valmistada nii, et see just "õige" tuleks - mõni tahab seda kahelt poolt praetuna, mõnel peab kollane jääma pooltooreks...
Kui meenutad oma lapsepõlve köögis, siis mis sulle esimesena meenub – mis lõhnad või maitsed?
Maapoisina kasvasin talus, kus kogu tooraine tuli põhimõtteliselt oma põllult ja laudast, seega võin öelda, et olen maheda orgaanilise toidu peal üles kasvanud. Vanaema hoidis köögis puupliidi ääres rooli ja tema käe alt tulnud maitsed on siiani meeles.
Kuidas su lastel on läbisaamine toiduga? On nad pirtsakad sööjad või pigem huvitatud proovime kõike uut ja huvitavat?
Läbisaamine toiduga on hea ja aeg-ajalt õnnestub mul valmistada mul sellist toitu, mida tõesti KÕIK söövad. Noorem laps on veel rikkumata ja tema sööb heameelega kõike, vanemal lapsel on juba oma maitse-eelistused välja kujunenud.
Mis on kõige veidram asi, mida ise elus proovinud oled süüa?
Tahaks öelda, et see on midagi eksootilist mõnelt kaugelt reisilt. Näiteks olen ise oma käega grillinud Austraalias känguru steiki. Samas, lapsepõlves talus elades harrastasime juba siis täna väga trendikat zero-waste elustiili, ehk siis näiteks siga söödi ära põhimõtteliselt kärsast sabani. Mulle väga maitsesid igasugused "rupskid" - süda, maks, neerud, vanaema valmistas võrratuid kopsupirukaid, mis põhimõtteliselt on nagu lihapirukas, mille täidiseks oli praetud seakops. Eriliseks hõrgutiseks oli sibulaga praetud seaaju. Vabandan siinkohal kõigi loomasõprade ees!
Kas avastasid saates osaledes ka midagi uut oma tütre kohta?
Adele on köögis väga tubli ja siinkohal pean kiitma tema kokandustunde Tallinna Reaalkoolis, kus nad klassiga juba mitu aastat usinasti süüa teevad. Saates näitab Adele, et tal on iseloomu ja kunagi pole väljapääsmatuid olukordi. Meie koostöö köögis sujus väga ladusalt ja olen oma tütre üle väga uhke!
Kui oleks üks lihtne retsept, mida oma kuulajate ja austajatega jagada tahaksid, siis see oleks….
Maailm on retsepte täis ja neid leiab nii internetist kui kokaraamatutest. Ma ei usu, et ma millegagi üllatada oskaks. Aga kui keegi ütleb, et tee midagi kiiret ja lihtsat, siis ma teeksin äkki pannkooke oma enda ema salajase retsepti järgi, mida ma siinkohal avaldada ei saa.
Kuidas Hirmol tütrega kokkamine välja tuleb, näed 14. oktoobril kell 19.30 Kanal 2 vahendusel!