Alika kirjeldab, et oli juba lapsena üsna peene maitsega. Ema kutsus teda hellitavalt isegi gurmaaniks, sest pisike Alika teadis täpselt, mis maitseb hea, mis mitte. Üks asi on aga toitu maitsta, teine asi maitsvat toitu valmistada. "Veidi sürreaalne tunne on see, et seisad seal laua taga ja ootad kuniks kohtunik ütleb, mida sina nüüd tegema pead," tunnnistab Alika.
Olgugi, et võistlusteekond sai lauljanna jaoks selleks korraks ümber, jätkab ta huviga MasterChefi saatele kaasa elamist. Esmalt selleks, et kaaslastele pöialt hoida, aga ka selleks, et panna kõrvataha põnevaid ja kasulikke nippe toidutegemisest. "Kui kaste on vedel, lisad jahu. Kui liiga hapu või mage, lisad suhkrut. Jahu ei lähe ainult taigna sisse ja suhkur pole ainult magustoitudele. Lõppude-lõpuks on kõige olulisem see, et maitsed oleksid tasakaalus," kirjeldas ta Sky Plus Drive Time saates Andi Raigi ning Eleryn Tiitu asendanud Kristina Pärtelpojale.
Alika kirjeldab, et nädal enne MasterChefi võtete algust valmistas ta kodus lõhefileed riisiga. "Võtsin selle filee ahjust välja ja mul ei olnud seda kuskile panna. Võtsin tüki labida peale ja see kukkus mulle telefoni peale. See oli päris õudne. Naersime, et noh, tuleb siis MasterChef, jah!?" itsitas Alika, et kodustes tingimustes tuleb äprdusi ikka ette. Sellel aga, pole õnneks nii suur kaal kui MasterChefi köögis.
Kõnekaid endeid sai Alika enda meelest veel teisigi. Päev enne saatuslikuks saanud "muna väljakutset" tuli Alika pärast pikka päeva koju ning otsustas end MasterChefi teiste saadetega kurssi viia. Ta sattus vaatama välismaise versiooni üht episoodi, kus esimeses pooles pidid kokad käsitlema kanaliha ning teises pooles tuli valmistada kolm erinevat munarooga. Iga toidukorra valmistamiseks oli aega 8 minutit. MasterChef Eesti köögis pidid kokad jagama 15 minutit kolme roa vahel.
"Vaatasin päris tähelepanelikult, et kuidas nad teevad seda muna. Võib-olla tuleb meil sama asi?" rääkis Alika, kes sai päev hiljem teada, et tõepoolest, ees on ootamas munaga seotud väljakutse. "Ma olin nii õnnelik, et võib-olla see on märk. Nüüd teen seda väga hästi ja lähen edasi ennast tõestama. Aga tundub, et ma ei tea, mis märk see veel oli," itsitas ta.
Alika selgitab, et toit äpardus suuresti seetõttu, et ei olnud oma pliidiga veel sõbraks saanud. Alika otsustas valmistada prantsuse stiilis omletti, mis nõuab väga täpset küpsusastet ning õigel temperatuuril valmistamist. "Igas kodus on omamoodi pliit, oma süsteem. Meil olid pliidid, mis läksid kuni 14 punktini. Ma esimest ja siiani viimast korda olen sellist pliiti näinud. Tavaliselt läheb kuumus ainult üheksani," rääkis ta.
Alika pani pliidil tagasihoidliku temperatuuri ja lootis parimat. "See üldse ei küpsenud! See oligi lihtsalt vedel muna. Kõik karjusid mulle, et pane juurde. Panin veidi juurde - ikka ei läinud. Panin siis veel ja oligi kõik," ohkas Alika, kel tuli sel laupäeval võistlusest lahkuda. Episoodi ei ole Alika veel ise näinud, sest mainitud munaülesanne ajas ta üsna endast välja ning ajalise survega oli keeruline toime tulla. "Mul läks natukene slaavi-temperamendiks ära," naerab ta. "Ma kardan seda vaadata, ma ei taha seda asja üldse pealt näha," tõdes ta.