Viiendas episoodis ootas võistlejaid ees suur üllatus - küaliseks oli tippkokk Mihkel Heinmets, kes tõi kaasa üllatuskasti. Sealt koorusid üsna põnevad koostisosad nagu näiteks sea võrkkelme, ahvenafilee ja lardo.
Kokkamisaja lõppedes teatasid kohtunikud, et tavapärase viie parima asemel kutsutakse toitu esitlema vaid neli "Seda seepärast, et viiendat parimat ei olnud," sõnas saatejuht Orm Oja. Võistlejad jäid morniks. Ülesande parim pääses otse järgmisesse saatesse ning selleks osutus Kohver, kes sai esiti küll noomitusi. "Oled viimastes saadetes pidevalt rõdule pääsenud. Arvestades seda kastet, täna ma selles enam nii kindel ei oleks," sõnas Mihkel kui oli Kohvri valmimisjärgus kastet maitsma.
Üllataval kombel sai just seesama kriitikat saanud kaste hiljem suureks põhjuseks, miks Kohver võitjaks sai. "Arvestades seda, et mulle ei meeldi kui kokad nokamüts tagurpidi peas käivad ja päikeseprillidega köögis on, siis väga maitsev toit. Kõik on balansis. Pärast võib-olla küsin selle katse retsepti ka," sõnas Mihkel muhedalt.
"Mul on natuke piinlik seda kaaskolleegide ees öelda, aga see on äärmiselt maitsev eine," pigistas ka Orm väärilised kiidusõnad välja. Imre Kosa arvas, et Kohveri toit maitseb kui roog mõnes vinges Jaapani restoranis.
"Ma küll su muusikast väga lugu ei pea, küll aga toit, mida täna pakkusid, on võidu vääriline," sõnas Mihkel võidust teatades.
Kui ka sinus kerkis huvi, et mis küll on see imetoit, mis isegi Orm Oja ja Mihkel Heinmetsa kiidusõnu jagama panid, ole mureta! Siin on Kohveri võiduka roa retsept:
Kohveri tiigripiim gremolata ja krõbesibulaga
KOOSTISOSAD
300g kalafileed
250 ml laimimahla
1 laimi koor
100 g sibulat
50 g lardot
1 punt peterselli
1 jalapenot
oliiviõli
soola
suhkrut
VALMISTAMINE
Lõika kalafilee õhemad ääred ära nii, et koguseliselt oleks ääri kokku u 100g. Ülejäänud filee lõika õhukesteks viiludeks, määri soola ja suhkruga kokku ning lase sel rahulikult seista.
Järgmiseks marineeri jalapenod. Lõika pool jalapenot nii õhukesteks viiludeks kui võimalik. Sega 80 ml laimimahla, soola ja suhkruga ning jäta marineeriuma. Piisab ca 10 minutist.
Tiigripiima valmistamiseks pane kalaääred, 120 ml laimimahla, õli, 50 g sibulat, 2-3 oksa petersell ja pool jalapenot blenderisse ning blenderda nii kaua, kuni sellest saab üsna hägune ja suheliselt paks kaste. Kurna ära ja maitsesta vastavalt oma soovile. Kui tahad teravamat, pane natuke rohkem jalapenot, ja kui ei taha, siis pane vähem. Lisa veidi suhkrut, et maitset balansseerida. Kui kaste on liiga happeline, siis pikenda oliiviõliga.
Gremolata jaoks haki laimikoor, 3-4 oksa peterselli, sega kokku ja lisa õli, 50 ml laimimahl ja sool. Sega veelkord korralikult läbi ja valmis ta ongi.
Viimaseks lõika ülejäänud 50 g sibulat nii õhukeseks, kui võimalik. Sulata potis lardo ja prae selle sees sibul krõbedaks.
Sevreeri nii, et iga taldrikult võetud ampsuga saaksid kõike – kala, tiigripiima, jalapenot, sibulat ja gremolatat.