"Ma tunnen ennast selle hooaja linastumise eel väga ärevalt! Esiteks selle pärast, et esimest korda on saade, kus ma pole ju isegi näinud, millisena ta montaažist tuleb. Ma olen harjunud, et teen ise saateid... Ja teiseks, ma ei tea, kas see oli võistlusmoment või adrenaliin... aga kui see kell käima läks, siis see läks käima ja ma ei mõelnud enam, kus ma olen, kes ja kus filmib. Saab olema väga huvitav seda vaadata endalgi."
Kui see on selge, et söögitegemise kohta õpib sellest nii iga osaline kui televaataja, siis mida sai Keili enda kohta teada? "Ma õppisin enda kohta võib-olla seda, et ma tulen pinge all paremini toime, kui ma ise arvasin. Ja sain ka enesekindlust juurde köögis! Sul on tegelikult köögis vaja seda enesekindlust ja loomingulisust! Mõned aastad tagasi ma üldse väga ei teinud süüa, mulle lihtsalt meeldis süüa. Aga nüüd ma olen paar aastat teadlikumalt ikkagi õppinud ja katsetanud ja proovinud! Muidu ei oleks julgenud üldse minna! Täna ma tean, et ei ole vaja retseptis kõiki komponente, tean, kuidas ma mõtlen mingi asja täiesti ümber, kui mul midagi on puudu või üldse kuidas toidule ja söögitegemisele läheneda. Et sellist loomingulist osa sain kõvasti juurde, mida ma tegelikult ei arvanud, et saade õpetab!"
Orm Oja tõdes Telia hooajatutvustusel, et ta ei kavatse kedagi teisiti kohelda nende kuulsuse pärast, vaid hindab toitu ikka ühtmoodi! Keili kinnitab seda ja kuna tema teadis Ormi ka varasemast, tunnistab, et sai ehk seetõttu isegi rohkem kriitikat!
"Ma ütlesin kohe, et ma makaronide pärast nutma ei hakka! Aga ma teadsin, et Orm on kindlasti minuga ilmselt kõige karmim! Aimasin, et kuna teame varasemast, siis ta julgeb mulle ka asju öelda. Ja seda ta tegi ikka täie mõnuga!" vihjab Keili, et tutvuse ega kuulsuse eest hinnaalandust ei tehtud.
Mida mõtles aga Keili siis, kui sai teada, kellega koos ta lahingusse astub? Oli nii üllatust kui ehmatust!
"No natuke olin näinud, et Kohver teeb süüa ja talle meeldib alati rääkida toidust, aga ma ei oleks arvanud, et ta selline kokk ja selline pedant on. Ja et talle meeldib kõike ise nullist teha. See oli väga tore üllatus," ütleb Keili, ent seejärel saabus šokk.
"Kui ma sinna stuudiosse astusin, siis ma sain ikkagi korraks miniinfarkti... Et miks ma siin olen! Mulle tundub, et need kõik inimesed võivad nii hästi osata süüa teha ja kui ma siis nägin Mart Haberit, mõtlesin, et ma minestan ära lihtsalt, sest see on ebaaus. See inimene teeb ju kogu aeg süüa – ta on tõeline kunstnik, Shishi... Ta ju oskab panna neid tutikuid igale poole. Mõtlesin, et äkki see on liiga ebavõrdne võistlus."
"Aga siis ma jällegi mõtlesin, et kui ma ka esimeses saates välja kukun, siis see on ikkagi kogemus. Ma olin ikkagi juba enda jaoks midagi saavutanud sinna pääsemisega ja mul on hea meel, et ma seda tegin!"
Mis on aga kõige hullem asi, mis Keiliga meisterkoka köögis juhtus? "No kui te ühes saates näete, mis ma seal taldrikule panen, siis ma arvan, et mitte üks hingeline ka ei usu, et ma oskan süüa teha!" naerab ta.
Keili enda süda tuksub tegelikult lihtsatele toitudele: "Mulle väga meeldivad igasugused tacod, salatid, kala ja üldse mereannid. Kõige paremini ilmselt tulevadki sellised lihtsad asjad välja! Minu südames on kindel koht heal ja vürtsikal toidul!"
"Aga tee minu südamesse on ka üks imeline Cacio e pepe näiteks – olen suur Itaalia fänn. Ikka kohe nii väga-väga, et ma võiks ausalt pastat hommikuks, lõunaks ja õhtuks süüa. Aga ma tean, et brokoli on tervislikum," lõpetab ta intervjuu naljatledes.
Kas ta mainitud brokolist ka pasta kokku keerab loomingulisuse puhangus ning milline on see Ormi kriitika, millele ta viitab, saab näha juba alates 5. oktoobrist laupäeviti Telia Inspira kanalil kl 21.00, kui alustab "Masterchef Eesti: kuulsused köögis"!