Shanoni solist Taavi Immato on harjunud, et tema tegemistele aplodeeritakse kõrvulukustavalt ja jumaldavad pilgud saadavad iga ta tegemist lavalaudadel. Kuidas on aga lood köögis, kus Taavi pidi koos teiste kuulsate eestlastega tõtt vaatama toiduekspertide Orm Oja, Õie Pritsoni ning Imre Kosega ning laskma neil arvustada oma valmistatud roogasid, mitte muusikapalasid? Kas järgnes ka tuline aplaus või hoopis pisarad?
"Masterchef Eesti: kulsused köögis" alustab juba laupäeval Telia Inspira kanalil. Saate eel uurisime Immatolt, kas ta ka kõhkles, kui kutse sai? "Ei, see otsus tuli üsna minu jaoks üsna lihtsasti. Mulle on see saade alati meeldinud ja ma olen mõelnud, et oleks äge ennast panna proovile sellises saates, kui selline võimalus tuleb! Tuligi!"
Võimalus saabuski, ent koos sellega ka kahtluseuss! "No vot see ongi see kõige suurem küsimärk, et ma võin ju ise arvata, et ma oskan süüa teha. Aga küsimus on, kas minu maitsemeel ja hindava tippkoka maitsemeel on sarnane või mitte. Seda saingi seal teada ja enda kohta õppisin ka seal nii tohutult palju," ütleb mees.
"Nutma ei võtnud, aga vanduma võttis küll," tunnistab ta, et tagasiside polnud sugugi alati tormiline aplaus.
Kui aga täna peaks Taavi kiirelt mõne roa kodus õhtusöögiks valmistama, siis mis ta esimene valik ka oleks? "Tai roheline karri on see toit!" ütleb ta kiirelt. "Aasia toidud on tegelikult oma olemuselt väga lihtsad – seal tuleb lihtsalt maitsete balanss paika saada, aga sisult on nad hästi sellised lihtsad, ei ole väga palju komponente tegelikult."
„MasterChef Eesti: kuulsused köögis” on alates 5. oktoobrist laupäeviti Telia Inspira eetris kell 21.00. Sarnaselt varasematele hooaegadele võistlevad 12 tuntud Eesti inimest 10 000 eurose auhinna ja ihaldusväärse MasterChef Eesti tiitli nimel. Saates osalevad lisaks Taavi Immatole kirjanik ja teletegija Susan Luitsalu, muusik ja kirjanik Märten Kross, lauljanna Alika, artist ja muusikaettevõtja Kohver, fit-modell Amani Kiivikas, disainer ja ettevõtja Mart Haber, näitleja Inga Lunge, laulja Inger, saatejuht Keili Sükijainen, muusik Antti Kammiste ja sporditurundaja Margus Kiiver.
Kui sinagi soovid nädalavahetusel "Masterchef Eesti: kuulsuste eri" linastumise ootuses endale ühe Tai rohelise karri valmistada, siis siin on sulle üks retsept:
Koostisained:
400 g kanafileed (või kintsufileed)
2-3 spl Tai rohelist karripastat
400 ml kookospiima
1 spl palmisuhkrut (või tavalist suhkrut)
2 spl kalakastet
1 väiksem baklažaan (või suvikõrvits, paprika)
2 sidrunheina vart
2 cm ingverijuurt
Peotäis värsket Tai basiilikut
Soovi korral tšillit ja koriandrit
Valmistamine:
Lõika kana suupärasteks tükkideks ja baklažaan väikesteks viiludeks.
Kuumuta pannil paar supilusikatäit kookospiima (paksemat osa) ja lisa karripasta. Kuumuta, kuni segu muutub aromaatseks.
Lisa kanatükid ja prae kergelt läbi.
Lisa baklažaanitükid ja kuumuta ka need läbi.
Lisa tambitud sidrunhein, riivitud ingver, suhkur ja kalakaste. Kuumuta keemiseni.
Lisa ülejäänud kookospiim ja lase tasakesi podiseda umbes 15 minutit, kuni kana ja baklažaan on küpsed.
Lisa värske basiilik ja soovi korral tšilli ja koriander.
Serveeri keedetud jasmiiniriisiga.
Loe ka neid uudiseid!
Võida auhindu!
Sisuturundus
Meeleolukat kuulamist
Nädala tegija
#20: Surekoer
Nädala tegija #19: Skizo, Benakanister ja Mehkel
Nädala tegija #18: Clicherik
Nädala tegija #17: Kose
Nädala tegija #16: Kermo Murel
Kinovärgiga mandariin